"Konserwa" ze słoika

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bez konserwantów naturalne mięsko w słoiku .

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg mięso mielone,
    35 dag boczek gotowany,
    2 łyżki majeranek,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    czosnek,
    Sól,
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

"konserwa" ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w słoiku 1. Mięso mielone- najlepiej przez nas samych. Boczek kroimy w drobna kosteczkę i mieszamy z mięsem mielonym. Mięsa mieszamy z sobą solimy , dodajemy roztarty w ręce majeranek i papryki. Wyciskamy czosnek - ilość zależna od naszego gustu ok 4 -6 ząbków. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • Mięso w słoiku 2. Słoiki wyparzamy , nakąłdamy mięso mocno ubijając do połowy słoika. Do każdego słoika wlewamy 2 łyżki przegotowanej wody-zimnej. Słoik zakręcamy. Gotujemy przez 3 dni po 1 godzinie.

Porady

. W wersji bardziej dietetycznej możemy zamiast boczku dodać pierś z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować