Czosnek marynowany w miodzie

4.49 (143 ocen)

  • 60 min

Zawsze robię kilka słoiczków tego specjału, bo urozmaica idealnie dania mięsne, można go również podać jako dodatek czy przystawkę. Czosnek jak wszystkim wiadomo ma wspaniałe właściwości dla naszego organizmu, a w połączeniu z miodem to już antidotum na jesienno zimowe chłody i przeziębienia.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki :

    czosnek, dowolna ilość


    Zalewa:


    1 szklanka octu jabłkowego
    1 szklanka wody
    2-3 łyżeczki miodu
    łyżeczka soli
    sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Czosnek marynowany w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. Czosnek obieramy, zalewamy na minutę wrzątkiem, odcedzamy.

    2. W przygotowanych słoikach układamy ząbki czosnku. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia, a następnie zalewamy czosnek w słoikach. Pasteryzujemy przez 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować