Ciasto z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Zagotować większą część mleka z margaryną. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka. Chwilę pogotować i wylać na herbatniki.
Przykryć herbatnikami.
2.Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym i wylać na herbatniki i przykryć herbatnikami.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
3.Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wystudzić.
Na patelni rozgrzać miód i dodać obrane i pokrojone w grube plasterki banany. Mieszać i podgrzewać , aż banany pokryją się miodem. ( Uważać , żeby nie rozgotować bananów ). Wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno i dodać galaretkę i banany w miodzie.
Masę wyłożyć na herbatniki.
Pozostawić w lodówce aż stężeje.
4.Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Wystudzić i wyłożyć na wierzch ciasta.
Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
Najlepiej na noc.
Smacznego.
Komentarze