Ciasto kakaowo-cynamonowe z wiśniami i kruszonką

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

To jest przepis na mega smaczną i prostą przekąskę.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki ciasta:
    1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
    3 jajka
    170 gram serka homogenizowanego
    Pół szklanki oleju rzepakowego
    pół szklanki cukru kryształu
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka cynamonu
    Składniki kruszonki:
    Pół szklanki mąki pszennej
    ¼ szklanki cukru
    ¼ kostki masła

    Ponadto:
    1 szklanka wydrylowanych wiśni
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto kakaowo-cynamonowe z wiśniami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki kruszonki posiekaj dokładnie, a na końcu szybko rozetrzyj w rękach. Jajka wymieszaj z serkiem, olejem. w osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z cukrami, sodą, mąką i dodaj do płynnej mieszanki. Wymieszaj krótko przy pomocy rózgi. Z ciasta oddziel 2/3 części i dodaj do niej kakao i cynamon, ponownie wymieszaj. Najpierw do formy (11 na 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia wylej jasną masę, połowę owoców, masę kakaową z cynamonem , resztę owoców i kruszonkę. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować