Ucierane kakaowo -czekoladowe ciasto z wiśniami i i kruchą kakaową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiać.
Masło utrzeć z cukrami i szczypta soli.
Wbijać jajka, dalej ucierać , następnie dodać krem czekoladowy i przesiane składniki suche.
Całość wymieszać szpatułką, do połączenia się składników.
Blachę natłuścić , wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać.
Na ciasto wyłożyć lekko obtoczone w mące wiśnie pozbawione pestek.
Z podanych składników zagnieść kakaowa kruszonkę.
Kruszonkę rwać palcami i rzucać na owoce na całej powierzchni.
Ciasto piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut, do tzw. suchego patyczka.Przed podaniem ciasto oprószyć cukrem pudrem, smacznego:)
Komentarze