Ciasto à la 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
Delikatnie mieszając, stopniowo dodajemy żółtka i obie mąki wymieszane
z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę (wym. 20x36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 °C. Odstawiamy do wystygnięcia.
2.Krem: kremówkę ubijamy ze śmietan-fiksami.
3.Ciasto smarujemy 1/2 masy krówkowej. Przykrywamy ułożonymi jeden
obok drugiego herbatnikami. Wykładamy resztę masy i rozsmarowujemy.
Ponownie układamy herbatniki. Przykrywamy kremem i posypujemy startą
czekoladą. Wykładamy herbatniki. Dekorujemy serduszkami.
Komentarze