CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM

4.51 (174 ocen)

  • 20 min

O idealnej strukturze z wyczuwalną nutą masła orzechowego i dodatkiem dżemu malinowego, sprawią, że zostaną twoimi ulubionymi ciastkami. Obiecuję.

  • 20 min

Składniki:

  • 190 g mąki pszennej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    100 g masła,
    350 g masła orzechowego,
    180 g cukru brązowego,
    1 jajko,
    3 łyżki mleka,
    dżem malinowy.
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Dżemy

Ciasteczka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
  • 2. Masło, masło orzechowe i cukier ucieramy do puszystości.
  • 3. Dodajemy mleko i jajko i krótko ubijamy do połączenia składników.
  • 4. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy do połączenia.
  • 5. Rolujemy 30 kuleczek wielkości mniejszej od orzecha włoskiego i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 6. W każdej palcem robimy wgłębienie i wypełniamy po połowie masłem orzechowym i dżemem.
  • 7. Pieczemy 12 minut, chwilę studzimy i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować