1.SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO SZYBKO ZAGNIATAMY I GOTOWĄ KULĘ WKŁADAMY NA GODZINĘ DO LODÓWKI.
2.W TYM CZASIE PRZYGOOWUJEMY PRALINĘ.
W GARNUSZKU ROZPUSZCZAMY MASŁO I DODAJEMY CUKIER. MIESZAMY DO ROZPUSZCZENIA. DODAJEMY ŚMIETANĘ I ŁĄCZYMY Z ORZECHAMI.
3.CIASTO KRUCHE WAŁKUJEMY W WYKŁADAMY WYSMAROWANĄ MASŁEM FORMĘ I OBCIĄZAMY NO. FASOLĄ.
PIECZEMY 10 MINUT W 200 STOPNIACH.
4.WYJMUJEMY TARTĘ I POSYPUJEMY POSZATKOWANĄ CZEKOLDĄ. WYKŁADAMY PRALINĘ. ZMNIEJSZAMY TEMPERATURĘ PIEKARNIKA DO 175 STOPNI I PIECZEMY 30 MINUT.
Porady
MOŻNA POMINĄĆ CZEKOLADĘ.
LEKKO OSTUDZONĄ TARTĘ MOŻNA PODAĆ Z BITĄ ŚMIETANĄ I SOSEM KARMELOWYM.
Komentarze