CHRUST LANY - karnawałowa przekąska

5 (196 ocen)

  • 20 min

Fantazyjne "esy floresy" wylewany na gorący tłuszcz tworzą chrupiące przekąski, idealne do zajadania na imprezie czy przed tv.Spróbujcie!Nie tylko w Tłusty Czwartek!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 4 osób )

    * mąka pszenna - 200 g

    * mleko 2% - 150 ml

    * jajko - 3 szt

    * cukier z wanilią - 2 łyżki

    * sól - 1 szczypta

    * olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki Przekąski

Chrust lany - karnawałowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oddzielamy żółtka od białek, z białek ubijamy sztywną pianę ze szczyptą soli.

    Żółtka ubijamy do białości, dodajemy mleko, cukier i cały czas ubijając wsypujemy mąkę.

    Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, mieszamy.

    W garnku rozgrzewamy olej, na łyżkę nabieramy porcję ciasta i wylewamy na tłuszcz tworząc fantazyjne wzorki.

    Smażymy kilkanaście sekund na złoto, odsączamy na papierowym ręczniku.

    Posypujemy cukrem pudrem!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować