Chłodnik pomidorowy

5 (171 ocen)

To lekki przysmak na upalne dni.

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 litr kwaśnego mleka,
    - 3- 4 pomidory,
    - 2-3 łyżki ketrzupu,
    - Sól, pieprz do smaku,
    - 2 ząbki czosnku,
    - Pietruszka, koperek do posypania
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory wkładamy na chwilę na łyżce cedzakowej do wrzątku. Wyjmujemy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Jednego krojonego pozostawiamy do dekoracji. Pozostałe miksujemy razem z obranym czosnkiem.
    Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego ketrzup, zmiksowane pomidory i całość razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku.
    Rozlewamy do przygotowanych miseczek i oprószamy pokrojonym koperkiem i pietruszką.

Porady

Doskonale chłodzi organizm, dostarcza niezbędnych składników i zaspokaja głód. Doskonały dla osób dbających o linię. Można podawać go z jajkiem ugotowanym na twardo. Kwaśne mleko można zastąpić jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Koper Kwaśne mleko Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować