Blok z herbatnikami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

robiona od lat w mojej rodzinie, idealna gdy ma się ochotę na coś mega czekoladowego

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 1 kostka palmy (250g)
    • 1 szkl cukru
    • 1 kubek śmietany słodkiej ( 330 ml)
    • 5 łyżek kakao
    • 2 opakowania cukru waniliowego
    • 0,5 kg mleka w proszku (miałkiego, nie granulowanego)
    • 4 paczki po 100 g herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Palmę rozpuścić w garnku dodać cukier, cukier waniliowy, śmietanę i kakao lekko podgrzać do połączenia się składników.
    Do miski wsypać mleko w proszku dodać zawartość garnka i dokładnie wszystko wymieszać. Po dokładnym wymieszaniu dodać połamane na drobne kawałki herbatniki. Masę przełożyć do form sylikonowych lub keksówek blaszanych wyłożonych pergaminem ( 2szt). schłodzić ok 1 godz w lodówce.

Porady

Dla urozmaicenia chałwy można dodać ulubione bakalie np. rodzynki czy orzechy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować