Cannelloni z łososiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy ok 2 min w osolonym wrzątku. Czosnek przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na maśle z dodatkiem śmietany. Następnie dodajemy obgotowane różyczki brokuła. Mieszamy z łososiem, doprawiamy sola, vegetą i pieprzem. Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. Farszem wypełniamy cannelloni.
2.Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę mieszamy z mlekiem i rosołem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy,aż sos zgęstnieje. Doprawiamy.
3.Naczynie do zapiekania smarujemy kilkoma łyżkami sosu. Wkładamy cannelloni. Polewamy sosem. Posypujemy startym serem, zapiekamy ok 30 min w temp 190 st.
Komentarze