Cannelloni z łososiem i fetą

4.5 (144 ocen)

Danie to powstało z tego co było w lodówce. Proponuję inne wydanie cannelloni. Doskonale smakuje na ciepło oraz jako przekąska na zimno.

Składniki:

  • Makaron cannelloni (ok 18 rurek)
    20 dag wędzonego łososia
    mały brokół
    250 g mrożonego szpinaku
    200 g fety
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka śmietany
    sol, pieprz, vegeta

    Sos:
    − 200 ml mleka
    - 300 ml rosołu
    − 100 masła
    − 3 łyżki mąki
    − listek laurowy
    − sól
    − pieprz
    − gałka muszkatołowa

    20 dag sera mozarella
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Cannelloni z łososiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy ok 2 min w osolonym wrzątku. Czosnek przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na maśle z dodatkiem śmietany. Następnie dodajemy obgotowane różyczki brokuła. Mieszamy z łososiem, doprawiamy sola, vegetą i pieprzem. Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. Farszem wypełniamy cannelloni.
  • 2. Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę mieszamy z mlekiem i rosołem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy,aż sos zgęstnieje. Doprawiamy.
  • 3. Naczynie do zapiekania smarujemy kilkoma łyżkami sosu. Wkładamy cannelloni. Polewamy sosem. Posypujemy startym serem, zapiekamy ok 30 min w temp 190 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Łosoś Sery Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować