bułki do kebaba

4.45 (161 ocen)

  • 60 min

Równie pyszne bułki do kebaba można z powodzeniem zrobić w domu.U mnie sprawdzają się idealnie.Polecam domowy kebab :

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 4 bułki:
    1/4 paczki drożdży
    1 szklanka ciepłej wody
    0,5 kg mąki
    1 płaska łyżeczka soli
    3 łyżki oleju
    0,5 łyżki cukru
    Dodatkowo:
    1 filet z kurczaka ,indyka lub 4 plastry schabu
    przyprawa kebab-gyros
    1/2 małej kapusty pekińskiej
    1 mały ogórek świeży
    2 ogórki chili lub konserwowe
    1 pomidor
    1 cebula czerwona
Wystaw ocenę:

4.45 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bułki do kebaba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • domowy kebab 1. Drożdże rozpuścić w cukrze.Dodać do przesianej mąki oraz sól,wodę i olej.Zagnieść ciasto.Pozostawić do wyrośnięcia.Podzielić na 4 części ,uformować 1 cm bułki spłaszczyć je i ponakłówać widelcem .Piec ok 20-30 min w 180 stopniach.
    Upieczone lekko przestudzić zrobic nacięcie-kieszonkę i nakładać warstwami pokrojone warzywa,pokrojone w paski ,przyprawione i podsmażone mięso,sos,keczup...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować