BURACZKI Z CUKINIĄ NA ZIMĘ

4.46 (173 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam zamykać lato w słoiku; takie buraczki są wyśmienite w zimie do obiadu...

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    3 kg buraczków czerwonych
    3 kg młodej cukinii
    1 kg cebuli
    1/2 kg papryki
    sól
    Składniki na zalewę:
    1 szklanka wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka oleju
    3 płaskie łyżeczki soli
    3 łyżki cukru
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren pieprzu
    kilka listków laurowych
Wystaw ocenę:

4.46 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Buraczki

Buraczki z cukinią na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki oczyścić i ugotować ze skórką.Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Podobnie zetrzeć cukinię( nie obierać)Posolić i odstawić.Cebulę pokroić w kostkę ,posolić i odstawić.Paprykę pokroić na drobno.
    Odcisnąć cukinię i cebulę .Wymieszać z buraczkami i papryką.

    Przygotować zalewę z wymienionych składników.Dodać wymieszane warzywa i gotować przez ok 20 min.Doprawić do smaku i przełożyć do słoików,szczelnie zakręcić i pasteryzować przez ok 10-15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować