brukselka z pieczarkami do obiadu

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

ciepły i smaczny dodatek nie tylko do kotleta :)

  • 30 min

Składniki:

  • brukselka 0,4 kg,
    pieczarki 250 gram,
    śmietana 18% 200 gram,
    sól, pieprz,
    łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Babki Dania główne

Brukselka z pieczarkami do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki podsmazyć na małej ilości oleju,posypać mąką, wymieszać, wyłożyć do rondla z brukselką, dodać smietanę i przyprawy, poddusić przez chwilkę razem i gotowe.My bardzo lubimy ją do kotletów wszelakich wraz z ziemniaczkami pure.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować