Brukselka do obiadu

5 (158 ocen)

Pyszny dodatek do obiadu

Składniki:

  • -brukselka 60 dkg
    -boczek wędzony 10 dkg
    -cebula 1 sztuka
    -sól
    -pieprz
    -cukier 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Brukselka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę , boczek pokroić w kostkę.
    Brukselkę ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
    Na patelni podsmażyć, pokrojony boczek. Do boczku, wrzucić cebulkę podsmażać razem minutkę, mieszając.
    Dodać odcedzoną brukselkę, doprawić solą, pieprzem. Podsmażać razem 4 parę minut, cały czas mieszając .
    Podawać jako dodatek do drugiego dania .
    SMACZNEGO!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować