Buraczki do obiadu.

  • wyświetlono: 38035 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Zdrowy dodatek do obiadu.

bgg (Kopiowanie)
  • 60min

Składniki

pół kilo buraków ćwikłowych
sól,pieprz
cukier do smaku
ocet lub sok z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Buraczki do obiadu.

  • 1. Buraczki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości.Studzimy i obieramy.
  • 2. Ścieramy na tarce o dużych oczkach.Odsączamy z nadmiaru soku.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,cukrem i odrobiną octu lub soku z cytryny.Dokładnie mieszamy.Podajemy jako dodatek do drugiego dania.

Porady

Najlepiej,żeby buraczki były jednakowej wielkości,wtedy równomiernie nam się ugotują.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiwarzywaSałatkaburaczki ćwikłowedodatek do drugiego dania

Komentarze

Podobne przepisy

Buraczki zasmażane do obiadu

Dodane przez: juchab

Buraczki zasmażane do obiadu

Często goszczą u mnie w domu

Buraczki zasmażane z żurawiną do obiadu

Dodane przez: agatab

Buraczki zasmażane z żurawiną do obiadu

Bardzo prosty przepis na bardzo...

Buraczki zasmażane na jarzynkę do obiadu

Dodane przez: kuchenny świat

Buraczki zasmażane na jarzynkę do obiadu

Zapraszam na kolejną wersję buraczków....

tarte buraczki z cebulką do obiadu

Dodane przez: tasty-and-fit

tarte buraczki z cebulką do obiadu

Uwielbiam buraczki. Pieczone, duszone,...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE