Buraczki do obiadu.

4.28 (263 ocen)

  • 60 min

Zdrowy dodatek do obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • pół kilo buraków ćwikłowych
    sól,pieprz
    cukier do smaku
    ocet lub sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.28 (263 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki Buraczki

Buraczki do obiadu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości.Studzimy i obieramy.
  • 2. Ścieramy na tarce o dużych oczkach.Odsączamy z nadmiaru soku.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,cukrem i odrobiną octu lub soku z cytryny.Dokładnie mieszamy.Podajemy jako dodatek do drugiego dania.

Porady

Najlepiej,żeby buraczki były jednakowej wielkości,wtedy równomiernie nam się ugotują.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować