Pieczarki do obiadu

  • wyświetlono: 3052 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pieczarki portobello przygotowane według poniższego przepisu idealnie pasują do kurczaka lub schabu. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia.

smak i uczucie
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

250 g pieczarek portobello
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki miodu
1 łyżka kremu balsamicznego
2 łyżki oleju
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki do obiadu

  • 1. Pieczarki małe pozostawić w całości, a większe pokroić na pół lub na cztery.
    Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki z każdej oprószyć lekko solą i pieprzem. .
    W słoiczku wymieszać olej, krem balsamiczny i miód.
    Wlać na patelnię z pieczarkami i smażyć około 3-4 minut na małym ogniu stale mieszając.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiprzystawkabalsamicodo obiadu

Komentarze

Podobne przepisy

Jarzynka do obiadu

Dodane przez: Gregorhspeed

Jarzynka do obiadu

Przepyszny dodatek do obiadu.

Zielony ryż do obiadu.

Dodane przez: karolinajedynak24

Zielony ryż do obiadu

Bardzo szybki do zrobienia dodatek...

Zapiekany ryż do obiadu

Dodane przez: Gregorhspeed

Zapiekany ryż do obiadu

Polecamy tylko wtedy, gdy pieczecie...

marchewka do obiadu

Dodane przez: wiola

Marchewka do obiadu

Pyszna marcheweczka będzie doskonałym...

botwinka do obiadu

Dodane przez: Magda_Z

Botwinka do obiadu

Przepyszna botwinka idealna do...

buraczki

Dodane przez: wiola

Buraczki do obiadu.

Takie buraczki mama zawsze robiła...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE