Bitki w sosie warzywnym

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepiej na bitki nadają się polędwiczki wieprzowe.

Składniki:

  • ● 50 dag mięsa wieprzowego
    ● ząbek czosnku
    ● 2 cebule
    ● 2 ogórki kiszone
    ● marchewka
    ● por
    ● olej
    ● przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, majeranek
    ● mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry,
    lekko rozbijamy. Oprószamy
    solą i pieprzem. Obtaczamy
    w mące. Smażymy
    na oleju. Wyjmujemy.
  • 2. Cebule, pora i marchewkę
    drobno kroimy i podsmażamy.
    Wkładamy mięso,
    podlewamy wodą. Dodajemy
    zmiażdżony czosnek
    i przyprawy. Dusimy 15
    minut. Wkładamy pokrojone
    w kostkę ogórki i dusimy,
    aż mięso zmięknie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować