Bigos z ogórków

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam urządzać przyjęcia, a bigos jest ich stałym elementem.

Składniki:

  • ● 1/2 kg kiszonych ogórków
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
    ● 3 cebule
    ● 3 pomidory
    ● 1-1,5 szkl. bulionu z kost ki rosołowej
    ● sól
    ● pieprz
    ● keczup
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, osuszamy,
    kroimy w półplasterki
    i pod smażamy na oleju. Przekładamy
    do dużego garnka.
  • 2. Kiełbasę i cebule kroimy
    w kostkę. Podsmażamy i dodajemy
    do pieczarek. Ogórki
    obie ramy, kroimy w kostkę
    i również dodajemy do pieczarek.
    Pomidory obieramy,
    kroimy w plasterki i podsmażamy.
    Wlewamy do garnka.
  • 3. Bigos dusimy 30 minut na
    małym ogniu. Dodajemy bulion,
    keczup i doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować