Barszcz ukraiński

5 (178 ocen)

  • 60 min

Smaczna i pozywna zupa, ulubiona mojego męża

  • 60 min

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa z kurczaka
    0,50 dkg buraczków
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/3 selera
    1 cebula
    4 średnie ziemniaki
    3 ząbki czosnku
    1 puszka białej fasoli
    1 puszka pomidorów krojonych
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    Majeranek
    1 łyżka octu lub 2 łyżki soku z cytryny
    Sól
    Pieprz
    Maggi
    100 ml śmietany 18%
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować3 litry wody w garnku. Włożyć umytą porcje rosołową. Zagotować i zdjąć szum .
    Warzywa oczyścić i umyć . Pokroić w kostkę. Dodać do zupy razem z pomidorami z puszki i gotować. Wyjąć porcję rosołową.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Oddzielnie ugotować buraczki w całości i ze skórką .Po ostudzeniu zetrzeć na tarce i dodać do garnka.
    Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem , maggi i octem lub sokiem z cytryny.
    Dodać białą fasolkę z puszki. Razem zagotować. Zupę zabielić śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować