Barszcz ukraiński

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Lekka zupa na chłodniejsze dni

  • 60 min

Składniki:

  • 3 skrzydełka lub 1 udko
    4 buraki 4 średnie
    kawałek włoskiej kapusty
    biała część pora
    kawałek selera
    1 pietruszka
    3 ziemniaki
    0,5 puszki fasola konserwowa
    garść wiśni
    200 ml śmietany 18%
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • barszcz ukraiński wywar 1. Skrzydełka, umyłam, włożyłam do wody i zagotowałam
  • barszcz ukraiński  warzywa 2. Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler starkowałam na jarzynowej tarce.Kapustę i pora pokroiłam w paseczki.Ziemniaki pokroiłam w kostkę.Fasolę odsączyłam z zalewy i opłukałam.Wszystko oprócz ziemniaków i fasoli włożyłam do skrzydełek i gotowałam do miękkości. Dodałam ziemniaki, a kiedy będą miękkie wsypałam wiśnie i fasolę.
  • barszcz ukraiński 3. Chwilę pogotowałam i zaprawiłam śmietaną.Wsypałam natkę i zaprawiłam śmietaną wymieszaną z mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować