Bałabuchy z nadzieniem

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babcia czasem dla odmiany piekła je w piekarniku.

Składniki:

  • 1 kg mąki
    10 dag drożdży
    łyżka soli
    2 jajka
    2 szkl. mleka
    1,5 łyżki octu
    olej

    Farsz:
    1 kg ugotowanych ziemniaków
    ok. 60 dag twarogu
    sól, pieprz
    łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bałabuchy z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki mielimy z twarogiem. Doprawiamy i mieszamy z koperkiem.
  • 2. Z drożdży, ciepłego mleka i 2 szkl. mąki robimy rozczyn. Następnie dodajemy
    sól, jajka, ocet i resztę mąki. Zagniatamy i odstawiamy.
  • 3. Gdy ciasto urośnie, rozwałkowujemy. Wykrawamy kółka. Nakładamy farsz, zlepiamy brzegi i formujemy owalne bułki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Twaróg Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować