Babeczki z fasolowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,rozwałkować na cienki placek i wyciąć 10 krążków mniejszych i 10 krążków większych(wielkością dopasowane do foremek)
2.Farsz:
3/4 odcedzonej fasoli zmiksować na krem,resztę odłożyć.Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie .Do zmiksowanej fasoli dodać,marchewkę,cebulę i fasolę w całości ,doprawić na pikantnie .
3.Foremki do babeczek wysmarować tłuszczem i wykleić większymi krążkami,napełnić farszem i przykryć pozostałymi krążkami,lekko dociskając brzegi.
4.Pieczemy na złoty kolor w temp.180-190min około 30-35 min.
Jak ostygną delikatnie wyciągamy z foremek i podajemy z czerwonym barszczem.
Komentarze