Babeczki z fasolowym farszem

0 (0 ocen)

  • Średni

Zamiast tradycyjnych krokietów do czerwonego barszczyku .

  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 10 dekagramów
    - mąka kukurydziana: 10 dekagramów
    - margaryna: 10 dekagramów
    - pieprz prawdziwy: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta

    - fasola czerwona z puszki (odcedzona z zalewy,cała puszka fasoli): 1 sztuka
    - marchewka (mała): 1 sztuka
    - cebula: 0.5 sztuki
    - margaryna: 1 łyżka
    - przyprawa do dań z fasoli: 1 łyżeczka
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - zielona pietruszka-posiekana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Babeczki z fasolowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,rozwałkować na cienki placek i wyciąć 10 krążków mniejszych i 10 krążków większych(wielkością dopasowane do foremek)
  • 2. Farsz:
    3/4 odcedzonej fasoli zmiksować na krem,resztę odłożyć.Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie .Do zmiksowanej fasoli dodać,marchewkę,cebulę i fasolę w całości ,doprawić na pikantnie .
  • Babeczki z fasolowym farszem 3. Foremki do babeczek wysmarować tłuszczem i wykleić większymi krążkami,napełnić farszem i przykryć pozostałymi krążkami,lekko dociskając brzegi.
  • Babeczki z fasolowym farszem 4. Pieczemy na złoty kolor w temp.180-190min około 30-35 min.
    Jak ostygną delikatnie wyciągamy z foremek i podajemy z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Fasola czerwona Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować