1.Blachę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Dno wyłożyć herbatnikami.
2.Masę krówkową wyłożyć do rondelka i lekko podgrzać aby zrobiła się lekko płynna.
Wylać ją na ciastka, rozprowadzić po nich i zakryć warstwą herbatników.
3.W drugim garnku zagotować 2/3 mleka z cukrem ( do smaku ) a żółtka i obie mąki wymieszać w pozostałym mleku.
Gdy mleko się zagotuje wlać mieszankę i energicznie mieszając ugotować budyń.
Zakryć folią spożywczą, wystudzić a potem utrzeć miękkie masło i dodawać do niego porcjami budyń, mieszając gładką masę.
4.Wyłożyć ją na herbatnikach, rozprowadzić i zakryć trzecią warstwą ciastek.
Śmietanę ubić ze śmietan fixem wymieszanym z cukrem ( do smaku ) a potem rozprowadzić na ciastkach i na koniec posypać czekoladą.
Ciasto wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Komentarze