Pierś z piekarnika nadziana serem i szynką

4.48 (145 ocen)

  • 60 min

Do drugiego dania nie zawsze muszą być ziemniaki – kasza jest znacznie zdrowsza!

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 piersi z kurczaka
    1 plasterek szynki
    2 plasterki żółtego sera
    0,5 cebuli
    2 łyżeczki masła
    sól morska
    pieprz czosnkowy
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z piekarnika nadziana serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W piersi z kurczaka ostrym i wąskim nożem robimy po środku, wzdłuż filetu dość szeroki otwór, ale nie docinamy do końca. Na plasterku szynki układamy ser żółty – zawijamy w rulon. Roladkę z sera i szynki wciskamy we wcześniej przygotowany otwór. Pierś z kurczaka nacieramy solą morską oraz pieprzem czosnkowym, obkładamy plasterkami cebuli, dodajemy masło i zawijamy szczelnie w aluminiową folię. Tak przygotowaną pierś z kurczaka piekłam 40 minut w temp. 170*.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować