Kremowa zupa ze szpinaku i pokrzywy

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Zupa jest niskokaloryczna i baaardzo zdrowa, a co najważniejsze - pyszna!

  • 35 min

Składniki:

  • 50 gram szpinaku
    20 sztuk młodych pokrzyw
    4 ziemniaki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    600ml wody
    1 łyżka masła
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa ze szpinaku i pokrzywy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zbieramy pokrzywy i płukamy je pod bieżącą wodę, przygotowujemy szpinak i pozostałe składniki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek grubo siekamy i przesmażamy na łyżce masła. W chwili kiedy ziemniaki są już całkiem miękkie dodajemy w całości szpinak, pokrzywy oraz przesmażoną z czosnkiem cebulkę, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 3 minuty. Zupę dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowaną zupę przelewamy do talerzy i podajemy z chrupkim pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować