Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami

5 (144 ocen)

  • 40 min

Nieco bardziej ekskluzywna wersja tradycyjnego kotleta schabowego, która na pewno zadowoli niejednego smakosza!

  • 40 min

Składniki:

  • 3 plastry schab bez kości
    10 pieczarek
    100 gram ser żólty
    1 łyżka masła
    bułka tarta
    1 jajko
    przyprawy

Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbijamy, doprawiamy do smaku solą czosnkową, pieprzem oraz bazylią - panierujemy w sposób tradycyjny w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano do miękkości na rozgrzanym oleju po obu stronach.

    Pieczarki kroimy na krzyż i przesmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.

    Ser ścieramy na drobnych oczkach.

    Blaszke wykładamy folią aluminiową, układamy na niej ciepłe kotlety zaraz po usmażeniu, posypujemy startym serek i układamy na nich pieczarki.

    Zapiekamy do 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180*. Podajemy do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować