Sałatka z selera naciowego i kalafiora

4.49 (145 ocen)

  • 30 min

Pyszny dodatek nie tylko do drugiego dania, ale również do kanapek

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kalafiora
    6 łodyg selera naciowego
    1 pomidor
    0,5 cebuli
    1 łyżka jogurtu greckiego
    0,5 łyżki majonezu
    sól i pieprz
    przyprawa do sałatek
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selera naciowego i kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na różyczki i obgotowujemy go do miękkości w osolonej wodzie. Przekładamy go do miski razem z drobno pokrojonym selerem naciowym. Pomidor oraz cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych warzyw. Całość mieszamy z majonezem i jogurtem greckim (lub śmietaną), doprawiłam solą, pieprzem oraz przyprawą do sałatek. Tak przygotowaną sałatkę podałam jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować