Polędwica z dorsza zapiekana pod aromatyczną salsą

  • wyświetlono: 1243 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Soczysty dorsz pod aromatyczną salsą ze szpinaku, suszonych pomidorów i kaparów wygląda i smakuje pysznie.

Jemy Oczami
  • 150min

Składniki

• 2 polędwice z dorsza o łącznej wadze ok. 400 g.
• 1 garść posiekanego, świeżego szpinaku
• 7-8 pomidorów suszonych z oliwy
• 2 łyżki kaparów
• 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów

Sposób przygotowania przepisu:

Polędwica z dorsza zapiekana pod aromatyczną salsą

  • 1. Pomidory i kapary drobno siekamy, dodajemy je do szpinaku i polewamy oliwą z pomidorów - dokładnie mieszamy. Tak powstałą salsę kładziemy na polędwicę z dorsza i delikatnie dociskamy. Warstwa salsy powinna miec ok. 0,5 cm. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na minimum 2 godziny. Piekarnik rozgrzewamy do 180° C i pieczemy rybę wraz z salsą przez 12-13 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudorszkaparypomidory suszonepieczony dorszpolędwica z dorszadorsz pod salsąsalsa ze szpinakudorsz marynowany

Komentarze

Podobne przepisy

ryba

Dodane przez: Kasja1986

złota polędwica z dorsza

Obiad gotowy w 30 minut.

Dorsz zapiekany z warzywami

Dodane przez: czarrna

Dorsz zapiekany z warzywami

Smaczne i zdrowe :)

Dorsz zapiekany z cebulą

Dodane przez: Stare Gary

Dorsz zapiekany z cebulą

W ramach propagowania portugalskich...

Polędwica z dorsza z duszonymi warzywami

Dodane przez: Kuchnia Marty

Polędwica z dorsza z duszonymi warzywami

Dziś znowu zapraszam na zdrowy...

dorsz

Dodane przez: Kasja1986

Polędwica z dorsza z warzywami

Delikatna polędwica z dorsza podana...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Dorsz zapiekany z warzywami

Tak upieczona ryba sprawdzi się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE