Hiszpańska tortilla de patatas

5 (167 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Może stanowić samodzielne danie lub dodatek do mięsa

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 kg ziemniaków
    1 duża cebula
    1/2 papryczki chili
    1 łyżeczka czosnku w płatkach
    sól, pieprz
    5 jajek
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Hiszpańska tortilla de patatas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Ugotować na półtwardo. Cebulę zeszklić, dodać ziemniaki i pokrojone chili. Podsmażyć. Jajka roztrzepać, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wylać na ziemniaki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Można podawać jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować