Podudzia pieczone w ketchupie

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne udka drobiowe. Pieczone w marynacie z ketchupu i ziół. Polecam na obiad.

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podudzia
    1/2 łyżeczki soli cebulowej
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    3 płaskie łyżki łagodnego ketchupu
    Sos :
    8 łyżek wody
    2 łyżki śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ketchupy Dania główne

Podudzia pieczone w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i osuszamy. Smarujemy ketchupem i wkładamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową i posypujemy przyprawami Odstawiamy na 1 godzinę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
    Upieczone udka razem z sosem przekładamy do garnka i dolewamy wodę i śmietankę, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować