Papryka w ketchupie

4.98 (183 ocen)

  • 40 min

Papryka jest super nawet prosto ze słoika! Doskonała do kanapek i jako dodatek do dań mięsnych, i super na grilowanie!

  • 40 min

Składniki:

  • 3 kg papryki czerwonej
    1 kg cebuli

    Zalewa:
    1 l ketchupu pudliszki
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    2 łyżeczki soli

Wystaw ocenę:

4.98 (183 ocen)

Papryka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Plasterki cebuli 1. Składniki na zalewę zagotować. Do gotującej się zalewy wsypać pokrojoną w plasterki cebulę i pokrojoną w większe kawałki paprykę. Wszystko gotować 20 minut.
  • Kawałki papryki 2. Przełożyć do słoiczków razem z zalewą i pasteryzować około 8 minut.

Porady

Ketchup musi być dobry bo inaczej papryka też będzie nie zbyt dobra.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować