Sałatka z ryżem parboiled, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajkami z dodatkiem majonezu.
25 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
100 g suchego ryżu parboiled
400 g pieczarek
1 cebula
Puszka kukurydzy
4 ogórki konserwowe
2 jajka ugotowane na twardo
Masło lub Olej do smażenia
Majonez
Sól i pieprz do smaku
Sałatka z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
2. Jajka ugotować na twardo.
3. Cebulkę oraz pieczarki podsmażyć na patelni.
4. Ogórki, jajka drobno pokroić.
5. Do salaterki przekładamy ugotowany ryż, podsmażone pieczarki z cebulką, posiekane ogórki konserwowe i jajka oraz kukurydzę. Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Komentarze