Sałatka z ryżem i pieczarkami

4.5 (188 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka, łatwa w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna sałatka pieczarkowa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ryż -2 saszetki
    pieczarki - 700 g
    jajka - 5 szt
    cebula - 1 szt
    tłuszcz do smażenia
    papryka konserwowa - 1 słoik
    por - 1 kawałek mały
    groszek konserwowy - 1 puszka
    sól i pieprz
    vegeta
    majonez
    pietruszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić z papryką i porem w kostkę.
    Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w pół plastry.
    Przesmażyć na tłuszczu, cebulę z pieczarkami, posypać Vegetą.
  • 3. Ryż ugotować al dente, odlać, odcedzić na sicie.
    Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    Przełożyć sałatkę do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Pieczarki Ryż Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować