Sałatka z ryżem i szynką

4.73 (376 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka z ryżem, szynką, kukurydzą, serem żółtym i ogórkiem konserwowym to prosty i szybki przepis na obiad, imprezowe danie lub lunch do pracy.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ugotowanego ryżu np: Basmati
    1 puszka kukurydzy
    250 - 300g szynki
    150-200g sera żółtego
    4 duże ogórki konserwowe
    ½ małej papryki czerwonej
    4 – 5 suszone pomidory
    Majonez
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.73 (376 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka z ryżem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
    2. Kukurydzę odsączamy i przepłukujemy wodą.
    3. Szynkę, ser żółty, ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
    4. Paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę.
    5. Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy majonez według uznania oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować