Sałatka z ryżem, szynką, kukurydzą, serem żółtym i ogórkiem konserwowym to prosty i szybki przepis na obiad, imprezowe danie lub lunch do pracy.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
200 g ugotowanego ryżu np: Basmati
1 puszka kukurydzy
250 - 300g szynki
150-200g sera żółtego
4 duże ogórki konserwowe
½ małej papryki czerwonej
4 – 5 suszone pomidory
Majonez
Sól i pieprz do smaku
Sałatka z ryżem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Kukurydzę odsączamy i przepłukujemy wodą.
3. Szynkę, ser żółty, ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
4. Paprykę i suszone pomidory kroimy w kosteczkę.
5. Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy majonez według uznania oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Komentarze