Sałatka z zielonych pomidorów z curry

4.46 (168 ocen)

To druga odsłona sałatki z zielonych pomidorów mojego autorstwa. Tym razem nawet najbardziej wybredny Domownik zajadał pomidorki ze smakiem.

Składniki:

  • 11 – 11,5 kg zielonych pomidorów

    Do każdego słoika o poj. 1L:
    4 – 5 półplastrów białej cebuli (łącznie do wszystkich słoików 10 sztuk cebuli)
    3 gałązki mięty
    2 gałązki natki pietruszki
    1 gałązka bazylii
    1 łyżeczka gorczycy białej

    Zalewa do rozlania do 18 słoików o poj. 1L:
    16 szklanek wody
    4 szklanki octu 10%
    6 i ½ szklanki cukru
    4 łyżki curry
    4 łyżki soli
    1 kopiasta łyżka pieprzu czarnego mielonego
Wystaw ocenę:

4.46 (168 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki Przetwory Kanapki

Sałatka z zielonych pomidorów z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z zielonych pomidorów z curry 1. Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Pomidory pokroić w plastry i nałożyć do słoików, dodając miętę, natkę pietruszki, bazylię i gorczycę. Zawartość słoików zalać zalewą, następnie zakręcić. Pasteryzować 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować