Czekoladowe muffiny z ciecierzycy (bezglutenowe, bez mąki, bez tłuszczy)

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

Te muffiny wymyśliłam sama :) Wyszły bardzo smaczne i aromatyczne. Polecam nie tylko dla osób które nie mogą jeść glutenu

  • 40 min

Składniki:

  • puszka ciecierzycy (lub 240 g ugotowanej cieciorki)
    1 kopiasta łyżka odtłuszczonego kakao
    90 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki słodziku do pieczenia
    kropla aromatu pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Czekoladowe muffiny z ciecierzycy (bezglutenowe, bez mąki, bez tłuszczy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny przed pieczeniem 1. Ciecierzycę płuczemy i odsączamy a następnie miksujemy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy ze sobą. Przelewamy do silikonowych foremek.
  • Muffiny po upieczeniu 2. Muffiny pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 170 stopni. Studzimy i dopiero podajemy. Nie jemy na ciepło !

Porady

Ciecierzycę można kupić w każdym większym supermarkecie. Muffiny możemy wyjąć z silikonowych foremek i przełożyć do papierowych papilotek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Groch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować