Sałata z grzankami i kaszanką

0 (0 ocen)

Same dobre składniki. Ciepła kaszanka dodana do sałaty może wydać się nieco zaskakującym dodatkiem, ale całość okazała się naprawdę smaczna

Składniki:

  • 250 g kaszanki
    45 ml oliwy
    1 mała czerstwa bagietka pokrojona w kostki
    1 sałata rzymska podzielona na małe kawałki
    250 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki
    dressing
    sok z 1 cytryny
    90 ml oliwy
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka miodu
    2 łyżki ziół - szczypiorek, pietruszka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Bagietka Sałatki

Sałata z grzankami i kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kaszankę pokroić w plastry. Podsmażyć plasterki na maśle, z obu stron, na rumiano. Zdjąć z patelni i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Odstawić na bok.

  • 2. 2.Wymieszać składniki sosu ( najwygodniej w słoiku - zakręcić i dobrze wstrząsnąć), doprawić solą i pieprzem.
  • 3. 3.Na patelnię dolać oliwy i usmażyć na niej grzanki z bułki, często obracając, tak aby ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Osączyć na ręczniku papierowym.
  • 4. 4.W misce wymieszać kawałki sałaty, połówki pomidorków, grzanki i kaszankę. Polać sosem, delikatnie wymieszać podawać natychmiast. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Mięso Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować