Polski Kebab

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polsko-tureckiego duetu, który powstał w czasie przeglądu lodówki .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 gotowe chlebki pita
    - 40 dag dobrej kaszanki
    - 4 ogórki kiszone
    -1 czerwona cebula
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Chleb Przekąski

Polski kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polski Kebab. 1. Chlebki pita skrapiamy wodą i podgrzewamy w rozgrzanym piekarniku w celu ich zmiękczenia. W międzyczasie kaszankę podsmażamy na patelni. Chlebki wyjmujemy z piekarnika i rozcinamy nożem tak aby utworzyła się kieszonka, którą napełniamy kaszanką. Do środka wkładamy jeszcze ogórki pokrojone w plasterki i pokrojoną w krążki czerwoną cebulę.
  • Polski Kebab. 2. Napełnione chlebki ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do lekkiego zrumienienia. Smacznego.

Porady

Przekąska idealna do piwka w czasie męskich spotkań .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Mięso Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować