Polski Kebab

  • wyświetlono: 282 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Polsko-tureckiego duetu, który powstał w czasie przeglądu lodówki .

Kościelec 212
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

- 4 gotowe chlebki pita
- 40 dag dobrej kaszanki
- 4 ogórki kiszone
-1 czerwona cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Polski Kebab

  • Polski Kebab.1. Chlebki pita skrapiamy wodą i podgrzewamy w rozgrzanym piekarniku w celu ich zmiękczenia. W międzyczasie kaszankę podsmażamy na patelni. Chlebki wyjmujemy z piekarnika i rozcinamy nożem tak aby utworzyła się kieszonka, którą napełniamy kaszanką. Do środka wkładamy jeszcze ogórki pokrojone w plasterki i pokrojoną w krążki czerwoną cebulę.
  • Polski Kebab.2. Napełnione chlebki ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do lekkiego zrumienienia. Smacznego.

Porady

Przekąska idealna do piwka w czasie męskich spotkań .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kaszankaczerwona cebulachlebki pitaogórek kiszony

Komentarze

Podobne przepisy

Placek drożdżowy z duszonymi pieczarkami i mozzarellą - bez wyrastania ciasta

Dodane przez: monika016

Placek drożdżowy z duszonymi pieczarkami...

Nie wiedziałam jak nazwać ten wypiek,...

Śledzie z grzybami w pomidorach

Dodane przez: Gregorhspeed

Śledzie z grzybami w pomidorach

Śledzie w każdej wersji są dla...

Krążki cebulowe z papryką

Dodane przez: Di bloguje

Krążki cebulowe z papryką

Takie krążki są prostą, tanią i...

placuszki

Dodane przez: Habibi Chi

Błyskawiczne placuszki z cukinią

Szybkie i proste w przygotowaniu,...

Krążki cebulowe

Dodane przez: Aniolek1125

Krążki cebulowe

Przepyszna przekąska do barszczu...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Bajeczna przekąska

Przekąski, które zrobimy w kilka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE