Polski Kebab

  • wyświetlono: 162 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Polsko-tureckiego duetu, który powstał w czasie przeglądu lodówki .

Kościelec 212
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

- 4 gotowe chlebki pita
- 40 dag dobrej kaszanki
- 4 ogórki kiszone
-1 czerwona cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Polski Kebab

  • Polski Kebab.1. Chlebki pita skrapiamy wodą i podgrzewamy w rozgrzanym piekarniku w celu ich zmiękczenia. W międzyczasie kaszankę podsmażamy na patelni. Chlebki wyjmujemy z piekarnika i rozcinamy nożem tak aby utworzyła się kieszonka, którą napełniamy kaszanką. Do środka wkładamy jeszcze ogórki pokrojone w plasterki i pokrojoną w krążki czerwoną cebulę.
  • Polski Kebab.2. Napełnione chlebki ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do lekkiego zrumienienia. Smacznego.

Porady

Przekąska idealna do piwka w czasie męskich spotkań .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kaszankaczerwona cebulachlebki pitaogórek kiszony

Komentarze

Podobne przepisy

placuszki

Dodane przez: Habibi Chi

Błyskawiczne placuszki z cukinią

Szybkie i proste w przygotowaniu,...

Serowo-ziołowe kulki ziemniaczane

Dodane przez: Ola1984

Serowo-ziołowe kulki ziemniaczane

Proste w przygotowaniu, chrupiące...

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Dodane przez: beniawojt

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Znikają z talerza zdecydowanie...

sajgonki

Dodane przez: anette08

GRILLOWANE SAJGONKI Z SEREM FETA

Połączenie japońskich sajgonek,...

Tacos z tunczykiem

Dodane przez: 2milutka

Tacos z tuńczykiem

Meksykańskie tacos i tuńczyk ?...

CEBULOWE KRĄŻKI

Dodane przez: majka190382

CEBULOWE PIWNE KRĄŻKI

Wspaniała przekąska, która uzależnia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.