Zupka cebulowa

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Aromatyczna i treściwa zupka

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg cebuli
    2 łyżki oleju
    1 litr bulionu mięsnego
    2 łyżki masła
    2 liście laurowe
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki mielonego pieprzu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka tymianku
    3/4 szklanki białego wina

    DODATKOWO;
    1 bagietka
    1 łyżeczka oliwy
    100 g sera żółtego startego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Wina

Zupka cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieram i kroje w piórka.
    W garnku rozgrzewam olej i wrzucam cebulę.
    Dodaje masło i smażę kilka minut aż lekko zbrązowieje.
    Dokładam rozgnieciony czosnek i dosypuje sól z pieprzem
  • 2. Wlewam wino i bulion oraz przyprawy.
    Pod przykryciem gotuje jeszcze 15 minut.
    Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
  • Zupka cebulowa 3. Z bagietki kroje kromki nacieram oliwą i posypuje serem.
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Zapiekam w temp 200 stopni przez 5 minut.
    Zupę rozlewam do miseczek i podaję z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować