Zupa ze świeżych ogórków

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kto powiedział ,że zupa nie może być ze świeżego ogórka ? Oczywiście,że może .Jest pyszna ,łatwa i szybka w przygotowaniu .Podać ją możemy z groszkiem ptysiowym ,ryżem ,ziemniakami lub makaronem .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 większe świeże ogórki szklarniowe lub ok 0,5 kg gruntowych
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła
    1 litr wody lub bulionu warzywnego lub mięsnego
    3 łyżki gęstej śmietany
    sól
    pieprz
    wegeta
    koperek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ze świeżych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać i pokroić drobno.
    Masło rozgrzać w garnku,dodać cebulę i czosnek i chwilę podsmażyć .
  • 2. Ogórki umyć i pokroić razem ze skórką w małą kostkę .Dodać do cebuli .Zalać wodą lub bulionem i dodać sól i wegetę .Gotować na średnim ogniu ok 15 minut.
  • 3. Całość zblendować ,dodać śmietanę i pieprz .Gotować jeszcze 5 minut .Zupę możemy podać np z groszkiem ptysiowym i posypać koperkiem.

Porady

Zupa ma lepszy smak i ładniejszy kolor ,jeśli ogórki dodamy ze skórką .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować