Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników. Taki posiłek jest obowiązkowy, zawiera ciecierzycę, którą warto włączyć do swojej diety.
Zupa z soczewicy i ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki, marchew, pietruszkę obrać.
W garnku zagotować około półtorej litra wody, dodać pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liście laurowe, sól oraz pieprz i chwilę pogotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie i przełożyć do garnka.
Następnie dodać soczewicę, a gdy zmięknie dołożyć do garnka ciecierzycę z całą zawartością puszki. Całość przemieszać i gotować 10-15minut.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i zamieszać, zupę doprawić kminkiem, oregano oraz w razie potrzeby solą i pieprzem.
Komentarze