Zupa z patelni

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie mam zbyt dużo czasu, a moja rodzina nie lubi odgrzewanych dań. Dobrym rozwiązaniemokazała się ta zupa – według starego przepisu.

Składniki:

  • ● 30 dag wędzonego boczku
    ● 2 duże cebule
    ● kostka rosołowa
    ● 6 dużych ziemniaków
    ● śmietana 18-proc.
    ● natka pietruszki
    ● 2 łyżki mąki
    ● pieprz
    ● sól
    ● majeranek
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę
    i wytapiamy na patelni, aż powstaną skwarki. Wsypujemy
    pokrojone w kostkę cebule, lekko
    podsmażamy. Dodajemy
    drobno pokrojone ziemniaki,
    posypujemy mąką i smażymy
    ok. 2 minut. Mieszamy.
  • 2. Zawartość patelni przekładamy
    do garnka, zalewamy 1/2
    l wody, dodajemy kostkę rosołową
    i gotujemy, aż ziemniaki
    będą miękkie.
  • 3. Zupę zabielamy śmietaną,
    doprawiamy do smaku solą,
    pieprzem, majerankiem i przyprawa uniwersalna.
    Posypujemy posiekaną natką
    pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować