ZUPA Z "PASTĄ E. FAGIOLI"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Rozgrzewająca i sycąca zupa w sam raz na obiad w zimowe mroźne dni. Polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa wołowego
    1 cebula
    1 marchewka
    2 lodygi selera naciowego
    2 ząbki czosnku
    1 puszka pomidorów w sosie
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka białej fasoli
    1 mały przecier pomidorowy ok. 2 łyżki
    1 łyzka octu
    1 1/2 łyzeczki soli
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczka bazylii
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki tymianku
    papryka ostra do smaku
    papryka słodka do smaku


    1 i 1/2 szklanki makaronu - krótkiego penne
    ser parmezan




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z "pastą e. fagioli" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na średnim ogniu, jeśli potrzeba odcedzić z nadmiaru tłuszczu.
  • 2. Dodać pokrojoną marchewkę, cebulę, selera, czosnek, poddusić razem z miesem.Dodać przegotowana wodę ok. 2 litry.
  • 3. Dodąć fasolę i pomidory, gotować razem na wolnym ogniu ok. 1 godziny. Dodać przprawy, sól i pieprz.
  • 4. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
  • 5. Makaron dodać do zupy, chwilę pogotować i podawać.Posypać startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pasta fagioli

To może cię zainteresować