W każdym Włoskim domu jest taki woreczek, do którego zbiera się resztki różnistego makaronu. To z nim właśnie robi się tą pyszną zupę. Jej sekret tkwi w tym, iż niektóre rodzaju makaronu bardziej się rozgotuję przez co zupa nabierze kremowej konsystencji, a część makaronu pozostanie al dente.
4.99 (163 ocen)
Porady
Aby szybko przygotować to danie, można ewentualnie użyć fasoli z puszki i dodawać wrzącą wodę ( nie używać zalewy z puszki! ) Pamietajcie, że podczas gotowania fasoli ( i innych strączkowych) nie dodaje się soli. Fasoka szybciej i lepiej się ugotuje. Strączkowe soli się zawsze po ugotowaniu! Jeśli nie macie czasu lub ochoty ma kontrolowanie konsystencji zupy w trakcie gotowania się makaronu, makaron można ugotować osobno i dodać do gotowej zblendowanej zupy z fasolą. ( chociaż osobiście polecam wersję podaną w przepisue;) Jeśli nie macie nazbieranego różnego makaronu do tego przepisu idealnie nadaje się makaron na łazanki tzw. włoski maltagliati czyli źle pokrojony:)
Komentarze