Zupa pasta e fagioli

4.5 (141 ocen)

  • 10 min

Zupa włoska, której podstawowe składniki to makaron i fasola. Bardzo gęsta i sycąca. Zdecydowanie może zastąpić drugie danie.

  • 10 min

Składniki:

  • mięso mielone wołowe, 300 gram
    cebula czerwona, 1 sztuka
    marchewka, 2 sztuki
    seler naciowy, 1 łodyga
    czosnek, 3 ząbki
    pomidory w puszce, 1 puszka
    woda, 1 litr
    sos do spaghetti, 1 słoik
    drobny makaron (użyłam maccheroni), 1 szklanka
    fasola biała, 1 puszka
    posiekana bazylia, 2 łyżki
    sól, pieprz, oregano, chili, papryka słodka i ostra
    oliwa do smażenia
    ser żółty do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pasty Ser

Zupa pasta e fagioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku o grubym dnie przesmażyć mięso. Cebulę, czosnek i seler drobno pokroić. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Całość dodać do mięsa wraz z pomidorami z puszki. Dusić, aż warzywa zmiękną.
  • 2. Wlać wodę i sos. Dorzucić makaron. Gotować około 5 minut. Przyprawić na ostro i dodać fasolę. Gotować kolejne 5 minut. Zupę podawać z tartym żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Makaron Marchewka Mięso Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pasta fagioli

To może cię zainteresować