REKLAMA

Zupa z młodych ziemniaków i letnich warzyw

wyświetlono: 2077 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Bardzo smaczna, letnia zupa.

opublikowany: 22.07.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1l wywaru warzywnego
    600g młodych ziemniaków
    3 młode marchewki
    5 garści świeżego zielonego groszku
    ok. 300g kalarepy
    0,5-1 szklanki mleka
    sól, pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 165 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Młode ziemniaki myjemy pod wodą szczoteczką lub lekko oskrobujemy, kroimy w ćwiartki lub ósemki. Marchewki kroimy w plasterki, kalarepę w kostkę.
  • 2. Bulion podgrzewamy, gdy zacznie się gotować zmniejszamy płomień pod garnkiem i wrzucamy ziemniaki, marchewkę oraz kalarepę. Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną. Dodajemy groszek, wlewamy mleko. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do momentu, aż zupa zacznie wrzeć, tak by mleko nie było "surowe", ale zagotowane.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JustKuchcik P10

Zupa z młodych ziemniaków

Spolszczona wersja kuchni malezyjskiej.

kategoria: Zupy kartoflanka Curry Przystawki opublikowany: 23.06.2014 | wyświetlono: 582 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Lidex12

Zupa z letnich warzyw

Świeże warzywa, aromatyczne zioła i dużo, dużo witamin

kategoria: Zupy opublikowany: 16.05.2014 | wyświetlono: 152 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE