Zupa z młodej kapusty i cukinii

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

Wreszcie pojawiły się młode warzywa z których można przygotować pyszną zupę.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu mięsnego
    2 marchewki
    pietruszka
    1/4 selera
    1/4 młodej cukinii
    2 młode ziemniaki
    1/4 młodej kapusty
    cebula
    łyżka masła
    łyżka mąki pszennej
    łyżka octu winnego
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa z młodej kapusty i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zgotuj.
    Marchewki,,pietruszkę,ziemniaki i seler obierz ze skórki i pokrój w kostkę,cukinię także pokrój w kostkę,kapustę poszatkuj,wrzuć wszystko do gotującego się bulionu i gotuj do miękkości warzyw.
  • 2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę,zeszklij na rozgrzanym maśle,oprósz mąką.
    Zasmażkę rozprowadź odrobiną bulionu i dodaj do zupy,całość zgotuj i zakwaś octem winnym,dopraw do smaku solą i pieprzem.Posyp natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować